Kunnskap for en tryggere ruskultur

 
 
01.jpg
 

Vis rusvett

Rusopplysningen skal levere nøktern og nyttig informasjon om ulike rusmidler, uten å moralisere. Vårt mål er å forebygge skade ved å gi kunnskap om virkning, risiko og forholdsregler ved bruk av ulike rusmidler. 

Vi vil i tiden fremover publisere artikler om en rekke ulike rusmidler og temaer knyttet til rus. Vi lanserer også Rusvettreglene, som skal bidra til bevisstgjøring rundt ansvarlig rusmiddelbruk og fremme en tryggere ruskultur. Følg med på siden for oppdateringer! 

 

Er du over 20 år? 

Foreningen Tryggere Ruspolitikk anbefaler alle å være varsomme med rus, men vil særlig fraråde unge å bruke rusmidler.

Denne nettsiden er kun ment å informere om rusmidler og forholdsregler for tryggest mulig bruk, og må ikke forstås som en oppfordring til rusmiddelbruk.

 
 

Utvalgte rusmidler

Alkohol

Alkohol (etanol/etylalkohol) er blitt fremstilt i ulike sivilisasjoner i minst 10 000 år, og er det mest brukte rusmiddelet i verden i dag etter tobakk, kaffe og te.

Les mer

Cannabis

Cannabis er en plante med flere tusen års historie. Den vanligste inntaksmåten er å røyke plantematerialet, men cannabis kan også spises eller drikkes som te. 

Les mer

MDMA

MDMA, virkestoffet i ecstasy, er et sentralstimulerende stoff som gjør brukeren glad, rolig, empatisk, åpen og pratsom. 

Les mer

LSD

LSD er et lengevirkende og svært kraftig psykedelisk stoff som gir forsterkede følelser, sansebedrag, frie tankeassosiasjoner og økt våkenhet. 

Les mer


 
 
 

“Just say know!”

 
rawpixel-600792-unsplash.jpg
 
 

Om oss

Rusopplysningen.no drives av Foreningen Tryggere Ruspolitikk. Vi vil sette skadeforebygging i sentrum av norsk ruspolitikk. Vi jobber for å flytte fokus fra avskrekking og straff til opplysning, omsorg og menneskerettigheter.

Vi er mennesker fra alle samfunnslag som har til felles at vi ønsker en ny ruspolitikk. Vi mener at rusproblematikk i samfunnet ikke kan løses med skremsler og nullvisjoner, da dette kun fører til mistillit, dårligere psykisk helse og farligere rusvaner hos brukerne. Vi ønsker en mer helhetlig ruspolitikk som har skadeforebygging og økt livskvalitet som mål, uansett rusmiddel. 

 
 
 

Ønsker du å hjelpe?

Bli medlem

Donér

 
01.jpg